Sunday, 18 December 2011

Servis penghantaran mesej `blog walking` secara percuma di shoutbox

,


Selamat pagi kepada semua pembaca :)

Maafkan azam kerana telah beberapa hari menyepi menghilangkan diri, buat masa sekarang azam sedang menyiapkan projek terbaru daripada azam sendiri, iaitu `servis menghantar mesej blog walking secara percuma di seluruh shoutbox`.

Apa yang azam maksudkan disini adalah, azam akan mencipta satu applikasi yang dibina khas untuk menghantar mesej blog walking pembaca secara automatik tanpa perlu menghantar kepada satu-satu shoutbox yang ada di blogger lain. Dengan itu, servis azam berikan ini akan membantu serba sedikit pembaca untuk menolong mempromosikan blog pembaca.

Sama seperti blog walking biasa, pembaca akan perlu memasukkan nama, url blog, dan juga teks yang ingin disampaikan ketika blog walking dijalankan, dan pembaca hanya memasukkan semua itu hanya sekali sahaja dan sistem azam akan melakukan semuanya untuk pembaca secara automatik, tetapi perlu mendapatkan kebenaran daripada azam terlebih untuk `approved` dan menjalan kan applikasi itu bagi mengelakkan spam dan salah guna.

Percaya atau tidak, azam sendiri sudah mencuba applikasi yang ada bina ini, dan, hasilnya:

Carta bagi trafic blog azam


Walaupun azam baru lagi membuka blog ini dalam masa dua hari, tetapi, cuba lah lihat hasilnya yang azam dapat sekarang, hari demi-hari trafik dan jumlah pengunjung di blog azam semakin meningkat, azam hanya mampu melihat dan buat perkara lain yang jauh lebih penting :).

Buat masa sekarang, azam cuma menghadkan sebanyak 30 shoutbox sahaja untuk menghantar mesej `blog walking` pembaca kepada senarai shoutbox yang ada.

Insyallah azam akan melepaskannya tidak lama lagi kepada umum untuk dicuba :)

Update
Alhamdulilah, dalam masa 2 hari blog azam di cipta, azam boleh mendapat lebih daripada 1 ribu pelawat dengan menggunakan applikasi yang azam bina ini:

25 comments to “Servis penghantaran mesej `blog walking` secara percuma di shoutbox”

  • 18 December 2011 at 21:02
    JR says:

    Woooowww...bagus tu, nak cuba juga...

    Tajuk entri terbaru di blog JR: "Ganas Giler...Polis Sepak, Pukul, Seret Dan Koyak Tudung Wanita"

    delete
  • 18 December 2011 at 21:14
    ~widad~ says:

    nanak cuba! :)
    how?

    delete
  • 18 December 2011 at 21:20
    mohd azam says:

    JR, ~widad~: sabar, hehe, masih lagi dalam proses pembinaan :)

    delete
  • 18 December 2011 at 22:10
    mohd hafifi says:

    Kurang profesional lah bw auto ni.. x mesra di hati rakyat.. hehe

    delete
  • 18 December 2011 at 22:15
    mohd azam says:

    hehe, itulah, tapi boleh guna untuk tarik visitor juga kot :), bagi blogger2 yang masih baru lagi macam azam ni.

    delete
  • 19 December 2011 at 03:21
    si dia says:

    mcm mana bro.aja gua.pm ok

    delete
  • 19 December 2011 at 04:28

    emmm....blogwalking betul2 baru cara.dekat di hati...mesra gitu..

    delete
  • 19 December 2011 at 06:41

    saya lebih prefer BW, sambil bc blog tu. And setiap msg, special utk sesuatu blog. baru terasa silaturrahim gituww :D

    delete
  • 19 December 2011 at 07:37

    briliant zam.. two thumps up!!

    delete
  • 19 December 2011 at 07:55
    mohd azam says:

    si dia: insyallah akan dikeluarkan tidak lama lagi :)
    Mohd Sukur Ibrahim dan aNdi.Hanin::حنين نظوره : hehe, tahu-tahu, tapi azam lebih mengsasarkan fungsi penghantaran `blog walking` secara automatik shoutbox bagi blogger-blogger yang masih lagi baru di dalam dunia blogging. sekadar untuk menaikkan jumlah pelawat di shoutbox. Azam hanya membantu serba sedikit sahaja.
    Azam menghadkan sebanyak 30 shoutbox blog walking satu hari bagi setiap ahli yang berdaftar.

    TANJUNG RHINOS RC: terima kasih :D

    delete
  • 19 December 2011 at 19:01

    mana aplikasinya brada..?

    delete
  • 19 December 2011 at 19:51
    mohd azam says:

    Koleksilagumidi: akan di lepaskan kepada umum untuk dicuba beberapa hari lagi :)

    delete
  • 19 December 2011 at 21:21
    Azekzk says:

    macam mana nak buat azam? Saya berminatlah.

    delete
  • 20 December 2011 at 09:05
    freshly says:

    sy pun berminat azam.pm ea

    delete
  • 21 December 2011 at 09:11
    Ridhwan says:

    bru 2 hari? samalah dgn sy..=) hrp2 leh tlg blogger lain yg bru naikkan traffic..leh ttpkn seribu shoutbox plak ke kn..huhuhu..

    delete
  • 21 December 2011 at 22:21
    mohd azam says:

    Alhamdulilah sistem ini telah siap, walaupun hanya ada beberapa sahaja fungsi, tapi sudah boleh berjalan seperti biasa, boleh cuba dan baca disini:

    http://azam-life.blogspot.com/2011/12/blogger-tools-alatan-bagi-bloggers.html

    delete
  • 22 December 2011 at 16:30
    Renita says:

    kyak mna itu cara bikin nya??

    delete
  • 22 December 2011 at 22:46
    Intanberlian says:

    wow dahsatnya azam. hehe utk orang yang buat it macam kite ni. berterima kasih banyak2 la =D

    eNTRI BARU KITE
    AKIBAT KEBODOHAN DIRI KAU HILANG HARGA DIRI

    delete
  • 23 December 2011 at 07:20

    Keren gan

    Kunjunhi yah
    http://4free-all-software.blogspot.com/

    delete
  • 24 December 2011 at 00:32
    diana says:

    tak bagus la cara ni..
    semua blogger nak kan traffic tinggi.
    kalau semua buat macam ni baik kita jangan tulis blog.kita main mesej2 kat shoutbox sudah..
    kalau nak kata khas untuk blogger baru,
    semua blogger nak mengaku diri dia blogger baru.

    benda ni bukan benda baru.pernah jadi isu dulu bila ada blogger yang rupanya guna auto bw.ramai blogger yang tak suka.sebab tu ada blogger yang tak suka letak shoutbox.

    delete
  • 24 December 2011 at 03:45
    mohd azam says:

    diana: sekarang hanya untuk testing, dalam 2 3 hari akan ditutup applikasi ini, azam hanya mencuba je, nak tgk sambutan, lepas ni tak ada dah :)

    delete
  • 25 December 2011 at 23:52
    Nor Zilla says:

    camne nak join.da le daftar belum?..xsabar nak guna nie.hehe

    delete
  • 26 December 2011 at 17:11

    wahh..bagus ni..bila boleh cuba?..hehe.. :-)
    www.dzuandiey.com

    delete
  • 30 July 2013 at 21:09

    wahhh..syokkk lah..nak try azam? thanks


    delete
  • 29 October 2014 at 02:30

    terima kasih berkongsi ilmu...salam blogwalk

    delete

Post a Comment

 

Mohd Azam Blog Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger