Friday, 16 December 2011

Facebook Timeline ditetapkan kepada semua pada 22/Disember/2011

,


Facebook telah mengumumkan bahawa facebook akan mengubah dan menetapkan fungsi profil berbentuk timeline sebagai reka bentuk yang tetap kepada semua pengguna akaun di facebook pada 22/disember 2011 ini, iaitu 5 hari daripada enteri ini ditulis.

Pengasas facebook, Mark Zuckerberg berkata, banyak fungsi yang baru telah ditambah pada profil timeline dan banyak perbezaan daripada fungsi profil yang sediakala sekarang.

Fungsi facebook profil timeline juga lebih mengsasarkan kepada `real time history book`, iaitu salah satu fungsi untuk merekod dan melihat segala aktiviti sejak kita masih lagi kecil dan sejak pertama kali kita mencipta akaun facebook.

Untuk keterangan lanjut tentang facebook timeline, pembaca boleh melihat antara fungsi menariknya disini:

https://www.facebook.com/about/timeline

19 comments to “Facebook Timeline ditetapkan kepada semua pada 22/Disember/2011”

  • 17 December 2011 at 00:33
    Anonymous says:

    wahhh! menarik, boleh cuba ni :D

    delete
  • 17 December 2011 at 09:00

    rasanya timeline ni da macam myspce da..

    delete
  • 17 December 2011 at 10:09
    mohd azam says:

    nabila izyani: yup, dah sebijik macam myspace dah. azam rasa lagi better facebook yang dulu daripada yang timeline ni, kan?

    azam dah cuba versi timeline ni, dan nampaknya macam tak best + serabut bila azam guna, maybe sebab tak terbiasa lagi, lama2 ok la tu :D

    delete
  • 17 December 2011 at 19:57
    Adyb says:

    Adyb pernah guna dulu, sendiri tukar kan. Then serabut and pening gila, Adyb pun tukar jadi biasa balik. Sekarang dah automatic jadi Timeline, takboleh tukar dah T.T

    delete
  • 17 December 2011 at 21:32
    mohd azam says:

    Adby: yup, itulah, yang azam punya pun dah macam tu, tak boleh nak ubah balik asal, apa boleh buat, kita tak ada kuasa kat FB, kalau ada, dah lama modify jadi sendiri punya, hehe :).

    delete
  • 17 December 2011 at 22:02
    Azeri Azemi says:

    x best la rse

    delete
  • 18 December 2011 at 18:03
    Mas Anto says:

    ini seperti yang telah saya lakukan, mantab hasilnya..........

    delete
  • 18 December 2011 at 18:45
    Rain says:

    majoriti member2 suka yang style lama. mungkin sebab kebiasaan, bila datang version baru macam-macam 'bunyi' yang keluar.

    for me, this one(time line) much better!

    delete
  • 18 December 2011 at 19:46
    mohd azam says:

    Rain: hehe, memang, tapi nanti lama2 bila dah terbiasa guna, biasa la tu kan? lebih kurang macam fb chat + real time feed tu pun diaorang tak boleh terima, tapi skrg dah senyap dah :)

    delete
  • 18 December 2011 at 23:44
    Ipank says:

    I have try and it's nice

    delete
  • 20 December 2011 at 07:03
    Green Apple says:

    baru2 gune cm ssh nk faham laa ==''

    delete
  • 20 December 2011 at 07:07

    i dislike it....the timeline... its gives me the headache just to see it...hoho..

    delete
  • 21 December 2011 at 03:24
    Anonymous says:

    xbest , better than old one ,,

    delete
  • 24 December 2011 at 06:27

    Serabut je tgk fb timeline nih, hehe nasib bek tak guna =)

    delete
  • 24 December 2011 at 23:32

    timeline lagi senang nk guna

    delete
  • 30 December 2011 at 04:12
    Dgyka Ussin says:

    So that means Facebook tak tukar timeline untuk semua users kan? Just siapa yang nak right? Nasib baik :)

    delete
  • 31 December 2011 at 13:24
    Bwendwol$27s says:

    numpang lewat kawand...!!!

    delete
  • 31 July 2013 at 22:11

    Wah decoration yang bagus. Timeline mungkin nampak sempoi dan interaktif tapi loading windows akan menjadi besar lagi...

    delete
  • 31 July 2013 at 22:12

    FB user akan namapak lebih menarik. Awal2 biasalah susah sikit nak cari butiran2 tertentu. Lama-lama pandaile.

    delete

Post a Comment

 

Mohd Azam Blog Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger